27 november 2002

Resebrev 15 från Grenada

Chaguaramas – Prickley Bay, Grenada

Det här blir ett kort resebrev eftersom det helt enkelt inte hänt så mycket sedan sist. Vi stannade kvar i sjön runt Chaguaramas i en hel månad, fylld med utrustningsarbete. Det är mycket att göra efter ett helt års segling, och fort går det inte. Dels är det så varmt att det inte går att arbeta mitt på dagen. Regnsäsongen är inte över och eventuella målningsarbeten störs av plötsliga skyfall. Sen finns det mycket annat att göra också. Bl.a. gjorde vi en utflykt till ett vattenfall, Edit Falls. Ett konsertbesök med steelband och en suverän kör var också en upplevelse. Karnevalen på Trinidad i mars lär vara en av världens förnämsta. Eftersom vi vid det laget då kommer att vara betydligt längre norrut var det en tröst att vi en kväll fick tillfälle att bevista en föreställning där bakgrunden till karnevalen och dess olika teman förklarades. Dräkterna var fantastiska och kostar en förmögenhet.

Under vistelsen på Trinidad passade vi också på att köpa en ny jolle, en med fast botten och mycket stabil i de stora vågorna. Den 6/11 lämnade vi så Chaguaramas som varit Acapellas hem i ett halvt år, och vårt i tre månader. Efter en nattsegling angjordes Prickley Bay, längst söderut på Grenada. Här träffade vi på gamla vänner, Arne och Sylvia i Chiquitita, som tog emot med kaffe och nybakade bullar till frukost. Vi har sedan tillsammans gjort promenader och åkt in till huvudstaden St. George med minitaxi. För att hålla igång kropp och själ har vi också spelat mycket boule och skitgubbe.

Nu återstår endast ett par dagar innan våra första gäster dyker upp, det är Lilian och Anders Fahlén, samt Anders Erlandsson, som skall segla med oss upp till St.Lucia.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar