20 oktober 2002

Resebrev 14 från Chaguaramas

Hemma i Sverige och tillbaka igen

Ja, då är vi åter i Acapella efter att ha varit hemma i Sverige i 3 månader.

Flyget hem till Sverige skulle gå 19.30. P.g.a. en festival på vägen till flygplatsen, var vi tvungna att starta vår taxiresa redan klockan 13, vägen skulle sedan vara helt blockerad. När vi utan problem passerat det kritiska området hade vi således synnerligen gott om tid. Taxichauffören bjöd oss därför hem till sig, han skulle ha en stor fest på kvällen, men redan nu strax efter lunch dök de första gästerna upp. Vi bjöds på öl och drinkar och stannade ett par timmar i trevligt sällskap. När värden själv började smutta starkt tyckte vi dock att det var tid att fortsätta. Resan hem tog nästan ett helt dygn med uppehåll i London. Där vi tog tunnelbanan ut till St. Katherins Haven, vid Tower Bridge, och puben Dickens Inn för att återuppleva gamla minnen från Londoneskadern-92 och äta riktig fish and chips. Vädret var en shock, iskallt duggregn.

När vi väl landade i Göteborg stod barn och barnbarn samt Linda och Robert och tog emot. Vilket kärt återseende. Åsa hade fixat en bil som vi fick hyra billigt under hemmavaron. Med den åkte vi hem till Rolf och Jeanette Melander som hade upplåtit sitt hem åt oss. Själva var de ute och seglade.

Några dagar efter hemkomsten slog vädret om som för att visa vad vi missar av Sverige när vi är ute och far. Vi tog nu bilen upp till Koster och deltog i krabbfesten. Kul att träffa alla HYC-kompisarna. Efter festen kunde Marita segla ner till Göteborg med Britt-Louise och Rolf i Louise, medan jag tog bilen hem för en första veckas arbete. Det kändes egendomligt att åka till jobbet men redan efter andra dagen kändes det som vi aldrig varit borta, bekymren och frågorna var de samma som förr. Roligt att träffa alla arbetskamraterna.

Tiden som följde blev hektisk, många skulle besökas och våra kalendrar var snart fulltecknade. Vi inledde medbesök hos Björn och Anneli på Källö och hade några härliga dagar där. Sedan följde besök i Borås där vi också stannade några dagar. I början av augusti seglade vi upp Rojali till Krokholmen och fick en underbar påminnelse om hur vackert Bohuslän är när vädret är fint. Marita deltog i scouternas sommarläger medan jag stannade hemma och arbetade som gårdskarl hos Melanders. Vår planering hade varit att ordna bostad efter hand, lite här och där (vi hade många erbjudanden), men tiden gick och vi blev kvar. I september arbetade vi igen båda två. I övrigt träffade vi släkt och vänner och försökte hinna med att inhandla allt som skulle med ner. Två bröllop hann vi också med, i mitten av augusti gifte sig Linda och Robert och i september Åsa och Johannes. Vi hann också med HYC-ens kräftskiva, och en vin-inköpsresa till Tyskland. De sista dagarna innan vi for tillbaka till Trinidad var vi borta nästan varje kväll.

Sammanfattningsvis hade vi en härlig tid i Sverige, men tiden gick alldeles för fort. Tack vare Jeanettes och Rolfs stora generositet slapp vi kuska runt med allt vårt bagage och vi ser tillbaka på en väldigt rolig tid hos dem. Det var med blandade känslor vi sa adjö och återvände till Trinidad. Det som var svårast var att lämna alla barnbarnen.

Nu är Acapella sjösatt och vi håller på med de sista finjusteringarna innan det blir tid att sätta segel igen. Vi har dock hunnit med en del sightseeing och att umgås i goda vänners lag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar