27 april 2005

Resebrev 38 från Nya Zealand (kort version)

Efter 2 veckors hårt arbete med båten var det nu dags för vår planerade rundresa. Vi for genom centrala delen av nordön ner till huvudstaden Wellington där vi tog en färja över till sydön. Här fortsatte vi ner till spetsen av sydön där vi vände. Färden tillbaka gick utefter sydöns västsida och efter färjan utefter nordöns östra sida. Det hela avslutades med en tripp upp till nordligaste udden. På 3 veckor tyckte vi oss ha sett det mesta ”man bör se”.

Nya Zealand är nog det vackraste land vi upplevt, särskilt sydön. Naturen är mycket omväxlande men aldrig tråkigt. Inom stora områden är öarna mycket bergiga med delvis evig snö och med slingrande vägar längs brusande forsar och vattenfall. Inom andra områden ses mjuka gräsbevuxna rundade kullar med massor av nötboskap och får. Alternativt ses mycket vin- och fruktodlingar. Överallt vänliga ostressade människor. Det enda tråkiga var vädret, mycket regn särskilt under vistelsen på sydön. Vi fotograferade mycket med vår digitalkamera och snart var minnena fulla. Medan vi funderade på att köpa fler minnen fann vi att man överallt numera kan få bilderna nerladdade på en CD-skiva, så att mera kapacitet kan frigöras. Allt som allt blev det nära 200 bilder på de tre veckor vi ute.

En mera detaljerad resebeskrivning och ett 50-tal bilder presenteras i en längre version av detta resebrev.

Efter hemkomsten till Acapella blev det att sätta ny fart med arbetet. Den 18/4 blev det sjösättning och vi ligger nu och väntar på bra väder att starta vår resa norrut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar