28 mars 2005

Resebrev 37 från Nya Zealand

Whangarei, Nya Zealand – Sverige – Nya Zealand

Den 30/11 blev vi av vänner körda de 14 milen till Aucklands flygplats. Därifrån flög vi via Singapore och Frankfurt hem till Göteborg. Resan tog nästan ett och halvt dygn men gick problemfritt. På Landvetter togs vi emot av dottern Åsa med lille Vincent samt bästa vännerna Jeanette och Rolf. Vi fick som vanligt ett eget rum hos de senare. Rolf och Eje åkte, nästan genast, traditionsenligt, till Tyskland och bunkrade vin och öl. Första veckorna åkte vi sedan runt och hälsade på slakt och vänner. Dessutom ägnades en hel del tid åt att införskaffa diverse reservdelar till båten.

Veckan före jul for Rolf och Jeanette till Sälen för att fira jul och Rolfs 60-årsdag den 30/12. Vi hade då huset för oss själva och firade en traditionell jul tillsammans med alla barn och barnbarn, vilket var 4 år sedan sist. Fantastiskt roligt.

På Annandagen åkte också vi upp till Sälen tillsammans med Åsa och hennes familj. Vännerna Lilian och Anders med syskonbarnbarnet Julia, 8 år, var också med. Vi hyrde en stuga alldeles bredvid de andra. Rolfs födelsedag firades med en massa vänner. Det blev ett hejdundrande kalas med bl.a. bad i en vedeldad badtunna på gården. Nyårsafton firades i år något dampat p.g.a. Asienkatastrofen.

Vädret var tyvärr rätt grått och kallt så det blev inte så mycket skidåkning med undantag för ungdomarna och Lilian som kämpade på i backarna. Vincent hade brutit armbågen på julafton och hade ett stort gips, så vi kunde skylla på att vi gärna passade honom.

Sista månaden hemma gick rasande fort. Eje jobbade hela februari och tyckte det var mycket kul att träffa gamla arbetskamrater och återuppleva gamla minnen vid operationsbordet.

Tidigt på morgonen den 1/3 körde Rolf oss till Landvetter i snöstorm. Vi flög tillbaka till Nya Zeeland via Frankfurt och Los Angeles. Vi hade 7 timmar på oss i L.A. så vi tog en buss till Santa Monica Beach. Något badväder var det inte så vi gick till puben i stället.

På morgonen den 3/3 (vi hade ju passerat datumlinjen och därmed hoppat över ett dygn) hämtades vi av svenske Pelle. Med denna resa har vi nu flugit jorden runt på kort tid, medan det tagit oss nästan 4 år att komma halvvägs med segelbåt.

Vi har nu köpt en begagnad bil, en Mitsubishi minivan, som vi skall åka runt Nord- och Sydön med. Vi räknar med att kunna sova i bilen de flesta nätterna. Vi har också kopt ett gasolkök så vi kan få vårt dagliga 11-kaffe.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar