10 juni 2003

Resebrev 21 från Trinidad

Martinique – Trinidad

Efter ett par dagars vila och uppfräschning satte vi, tillsammans med Ulla och Ingemar i Cocktail, av söderut mot sommaruppläggningen. Vi hade tur med vindarna, som normalt såhär års nästan alltid blåser från sydost. Nu var de stadigt lite ostligare, vilket gjorde att vi fick fina seglatser hela vägen ner till Chaguaramas. I Wallilabou var inspelningen av filmen ”Pirater i Karibien” nu över och turistbåtar åter välkomna. Kulisserna var kvar och kommer nog att bli en turistattraktion så länge de nu håller.

I Tobago Cays stannade vi till lite extra för att snorkla på revet. Som vanligt hade vi svårt att hålla ut från undervattensvulkanen ”Kicking Jenny” norr om Carriacou. När vi väl kom fram till Tyrrel Bay fick vi läsa att vulkanen för närvarande är ganska aktiv och dessutom har man hittat fler vulkaner runt om den tidigare kända, vilket gör att man nästa gång måste gå ännu längre ifrån. I Tyrrel Bay träffade vi Agneta och Rolf Eliasson på Sahara som vi inte sett sedan vi som hastigast möttes i Lissabon. Det blev några trevliga dagars umgänge innan vi och Cocktail gjorde en avslutande nattsegling ner till Trinidad.

Här satte vi genast igång med förberedelse för upptagning. Hela båten gås igenom och städas minutiöst. Seglen tas ner och lämnas in för reparation, allt rostfritt putsas och skyddas med vax, tampar tvättas osv. Inombords får det inte finnas kvar en brödsmula eller någon fukt, annars är risken stor för angrepp av kackerlackor, myror och mögel. Vi t.o.m. skruvar loss alla durkar för att kunna tvätta dem även på undersidan. Emellan allt arbete blommar dock det sociala livet med restaurangbesök, drinkaftnar samt diverse kulturella aktiviteter. 3/6 lyftes vi upp på land. Och nu återstår endast två arbetsdagar innan vi påbörjar den ett dygn långa hemresan. Vi landar i Göteborg den 12/6 och stannar hemma i 3 månader. Vi ser fram emot att träffa släkt och vänner igen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar