16 juli 2001

Resebrev 1 från Nieuwpoort

Hyppeln – Nieuwpoort

Här kommer en första rapport från vår långsegling. Det har visat sig svårare än vi trodde att få detta med internet att fungera.

Resan startade vi på Hyppeln på midsommarsöndagen efter att som vanligt ha firat i dagarna tre med familj och vänner. Vid avresan fick vi ett fantastiskt avsked som vi länge kommer att minnas. Massor av folk på kajen som viftade med flaggor och musik därtill. Tyvärr gick det så fort att vi inte hann få med detta på stillbild, bara på film. Vi behövde dock inte starta alldeles ensamma, vi fick följe med ”Lilly” med Ingela och Viktor och ”Lady Be Good” med Inger och Lennart. På Läsö anslöt gamla seglarvänner Britt-Louise och Rolf i ”Louise”. Färden gick via Anholt där vi skildes från ”Lilly” och ”Lady Be Good, vidare ner till Kielkanalen där vi sa adjö till ”Louise”.

I Brunsbüttel hälsade mellansonen Jonas med familj på, de var på väg till Disneyland i Paris med bil. Kärt återseende trots att vi nyss setts. Taxfreebunkring i Helgoland därefter ner längs Europas fastland. F.n. ligger vi inblåsta i Nieuwpoort men hoppas kunna gå vidare i morgon. Allt väl ombord, vi har tappat vår gummijolle men har redan fått tag på en ny. Ännu så länge känns det bara som semester, vi seglar i vatten där vi varit förut. Siktar mot Falmouth i SW England, där känns det som om äventyret börjar på riktigt.
Hlsningar från Marita och Eje i Acapella

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar