27 november 2007

Resebrev 48 från Prickley Bay

Trinidad – Grenada

Sommaren hemma kännetecknades denna gång av ovanligt uselt väder. Vi hann dock med att mellan skurarna segla upp till Koster med vännen Sven Andersson för HYC´s sedvanliga skaldjursfest. Maritas 60-årsdag firades med en grillfest på skutan där vi som vanligt bodde. En av Maritas många presenter var ett fallskärmshopp som genomfördes den 8/9. Hoppet utfördes som ett tandemhopp, med Marita fastspänd på en mycket van hoppare. Den enda som inte var nervös var Marita och instruktören samt svärsonen Johannes som hoppade samtidigt. Kvällen avslutades med kalas i Lillemors och Karl-Olofs husvagn.

10/10 återvände skepparen till Trinidad för att påbörja ”vårutrustningen”. Denna var ovanligt lätt eftersom bordläggningen under tiden vi var hemma hade målats om. Det finns dock alltid en del att syssla med så de tre veckorna innan Marita kom gick mycket fort. Bl.a. hade vi innan resan hem upptäckt ett misstänk läckage från dieseltanken, så denna lyftes ut och trycktestades. Inget läckage upptäcktes dock, så lagningen i Cartagena 2004 tycks stå sig bra.

31/10 kom så Marita. Bland de många aktiviterna hann vi med att beskåda en s.k. Dewalifest, i en by med huvudsakligen indisk befolkning. Vid denna hinduiska fest tänder man massor av ljus, så många så att det påminner om ”Vinter-Liseberg”. Alla människor hälsar vänligt och vi fick en måltid av indisk festmat. Vi fick också beskåda ett antal indiska danser.

16/11 klarerade vi ut och nattseglade norrut till Grenada. Vi ankrade i Prickley Bay och kunde äntligen ta säsongens första bad i det 31-gradiga vattnet. Vattnet i Chaguaramas inbjuder nämligen inte till sådant.

Efter ett par dagar förflyttade vi oss en bit västerut till en av de många vikarna på Grenadas sydkust. Här fick vi hjälp att laga vår vindsnurra som slutat ladda, och här kunde vi fira Thanksgiving med knytkalas med de många amerikanarna i viken. Vi har nu återvänt till Prickley Bay och förbereder mottagandet av våra tre gäster, Sven o Monika Killander samt Sven Andersson som skall segla med oss upp till St. Lucia.